Verenigingshuizen

Verenigingshuizen van SSR-W

SSR-W kent vele verenigingshuizen; dit zijn huizen waarin de bewoners allemaal lid zijn van SSR-W. De bewoners van een huis doen vaak dingen samen, van huisweekenden tot themafeestjes, alles is mogelijk! Er zit altijd wel iemand in de woonkamer om een praatje mee te maken of een film te kijken. Hier kun je een lijst vinden met alle verenigingshuizen van SSR-W. De kamers in deze huizen zijn over het algemeen goedkoper dan kamers in complexen van Idealis, wat ze extra aantrekkelijk maakt. Daarnaast wordt er ieder jaar een huizenborrel georganiseerd en zijn er door het jaar heen verschillende huisfeesten waar de bewoners en hun vrienden lekker los kunnen gaan!

Wilt u een huis snel verhuren?

Doordat SSR-W een grote groep potentiële bewoners paraat heeft, kan uw woonruimte op korte termijn in één keer gevuld worden met nieuwe bewoners.

Hieronder stellen een aantal van de huizen zich voor:

Het Scheve Huis

Het Scheve Huis is het oudste verenigingshuis dat SSR-W telt. Sinds 1902 houdt ons huis zichzelf staande. Vroeger waren er nog meer studentenhuizen gevestigd in onze straat, maar tegenwoordig zijn het vooral de hoger opgeleide burgers die naar het mooie Bowlespark trekken.

In 1980 is de ‘Vereniging Eigen Onderkomen (VEO)’ opgericht en sinds die dag is en wordt (bijna) al het onderhoud aan Het Scheve Huis gedaan door de bewonende studenten. Het huis biedt plaats aan vijf studenten (HuGo’s), en vanaf de oprichting van de VEO moeten die studenten ook lid zijn bij SSR-W. Het Scheve Huis is op kruipafstand van SSR-W, naast de
markt en het heeft de Uiterwaarden als tuin, wat het de ultieme plek maakt om te wonen. We beleven veel hoogtepunten, zoals legendarische kerstdiners, buurvrouwbezoeken, vergaderingen, huisavonden, MiBo’s en klussenweek(enden).

Onder een luid: ”Ons huis staat scheef!”

Huize Ruysdael

Alweer 17 jaar geleden zijn vier heren begonnen met het realiseren van de droom van elke man: wakker worden in je eigen bruin café. Sinds mensenheugenis is dit namelijk de plek waar de beste verhalen en mooiste momenten ontstaan. Allen lid van het Dispuut De Toebacksuyghers wilden zij niets liever dan elke avond met een sigaar in de mond en een biertje in de hand vruchtbare discussies voeren over het leven en de alledaagse dingen als de vrouw en haar lichaam. En deze droom is werkelijkheid geworden. Ook nu nog wonen er op Huize Ruysdael vier Heeren die een uitzonderlijke band met elkaar hebben. Een hechtere vriendschap bestaat er niet en de huiscultuur versterkt deze enkel.

U bent uiteraard van harte uitgenodigd om langs te komen voor een bak koffie of een drankje, want op papier is de Ruysdaelsfeer niet te beschrijven, die moet u proeven!

Op de Heeren!

De Heeren van Ruysdael

De Rechtbank

Sinds 2015 bewonen 10 Rechters de Rechtbank in hartje Wageningen. Dit oude advocatenkantoor is in 5 jaar omgetoverd tot de plek waar de Rechters het recht bewaken en laten zegevieren, alhoewel dat op menig dinsdag avond weleens wordt vergeten als de Hooghoudt veelvuldig vloeit. Vaak wordt er door wat Rechters voorgenomen om deze avond eens gezellig te borrelen en op een stoel te blijven zitten, maar deze beloften worden al snel gebroken zodra de muziek uit de boxen knalt. Gelukkig is het de dag erna goed vertoeven in de zon op het dakterras. En jawel, de barbecue die is een Weber.
Op menig zwoele zomeravond worden de eettafels verhuisd naar de straat, om zo in de laatste zonnestralen te genieten van de ene dag een sjaarspakket en dan weer een culinair hoogstandje. De buurman wordt begroet en zwaait ons toe. Vrouwe Justitia houdt vanuit de keuken altijd een oogje in het zeil en in de genotskamer hangt de Rechtbankhamer aan de muur, die met zijn slagen al veel besluiten heeft bevestigd onder het genot van een borrel. Ook de panda bungelt langzaam naast de deur van een Rechter om deze te herinneren aan de weken die verstreken zijn. De deurbel gaat! Het is de sjaars die de sleutel is vergeten en omdat een rechtsstaat zonder wetten geen rechtstaat is trekt de sjaars een bak. Nestor geniet terwijl hij zich zijn eigen hoogtijdagen als sjaars herinnert en samen met de rest kijkt hij uit naar het volgende huisdiner op de planning, de vakantie en het klusweekend.

Met Rechtvaardige groet en onder een luid RECHT!

De Rechters

Staete van Ontbinding

Staete van Ontbinding is ontstaan op 1 december 2009 toen 5 biologen besloten samen te gaan wonen in het Binnenveld-complex aan de Haarweg.
Het meest opvallende aan ons huis is toch wel de grootste collectie lege bierflesjes in Wageningen en omstreken. Op het moment van schrijven bestaat de verzameling uit een kleine 1300 verschillende flessen, uitgestald op bijna 100 meter aan planken. De planken lopen dubbel laags van het begin tot en met het eind door Staete!

De afgelopen 5 jaar hebben binnen de muren van Staete grote
veranderingen plaatsgevonden. Het belangrijkste verschil met vroeger isdat het geen biologen huis meer is. Vier van de 5 grondleggers hebben het huis inmiddels verlaten wegens verschillende redenen. Gelukkig zijnze vervangen door 4 nieuwe ‘sjaars’ die de tradities proberen voort te zetten. Elk jaar proberen we met elkaar op huisvakantie te gaan en zetten we de “bloemetjes” buiten tijdens de AID.

Hopende u ooit te mogen verwelkomen groeten wij u.

Huize Rijnburg

Sinds het bouwen van het Rijnveste complex (anno 2013) bewonen een zestal heren een prachtig studentenhuis, genaamd Huize Rijnburg. In 2018 is er een zevende bewoner, namelijk onze geliefde hamster Dellie, bij ons in getrokken maar helaas is zij niet meer onder ons, rust in vrede. We hebben sinds een half jaar wel weer een nieuwe hamster namelijk Whisky!

Zoals u wellicht kan begrijpen zijn wij niet vies van een feestje en wordt er dan ook vaak tot in de late uurtjes bier gedronken. Menig avond kunt u thuiskomen om een huisgenoot aan te treffen die nog een frikandel onder het tosti-ijzer knalt of halverwege in slaap is gevallen op de bank. Om de biertjes er weer af te trainen, wordt er vaak voor het eten een potje voetbal gespeeld. ’s Avonds kijkt men dan hoe de avond verloopt, dan wel met een biertje in de hand, een film op tv of rustig een spelletje op de bank.

Eén van de prachtigste avonden is Oud en Nieuw waarop de zelfgemaakte wijn van 20% rijkelijk doet vloeien. De volgende ochtend is het dan ook met zijn allen uitbrakken met de nodige hersenloze reality shows.

Het draait echter bij Huize Rijnburg niet alleen om zuipen, er wordt ook een hoop cultuur gesnoven. Elk jaar trekken wij er namelijk op uit om een land in het Oostblok te ontdekken, vorig jaar was dat Praag in Tsjechië. Helaas kan door de crisis dit jaar de vakantie niet doorgaan maar daarom zal het volgend jaar nog vele malen mooier worden.

Yup!

Heren van Huize Rijnburg

Das Haus

Das Haus is inmiddels al meer dan vijf jaar een begrip op SSR-W en Idealiscomplex Rijnveste. Naast de jaarlijkse activiteiten zoals een hauscantus, hausweekend en een sinterkerstennieuw diner is ook een wekelijkse hausavond, vaak samen eten en chillen bij ons een feit. Laten wij een beeld schetsen van een typische avond. Bij binnenkomst komt de geur van een culineer hoogstandje u tegemoet en wordt u een koud drankje aangeboden uit onze bierkoelkast. De muziek stroomt via de Chromecast de woonkamer in en de ontspannen hausgenoten bevinden zich onder de kroonluchter, die vol hangt met veroveringen van avondjes stappen. Er wordt uitbundig gelachen om de vele foto’s op de legendarische fotomuur en de gekste ideeën voor in/op/rondom het huis worden uitgebreid besproken. Na het eten wordt de afwas gedaan, het nodige lief en leed besproken en als afsluiter een bordspelletje gespeeld uit onze grote selectie. Ook worden de beste of slechtste films bekeken met bijpassend drankspel. Komen we elkaar tegen op SSR-W? Dan klinkt er ergens door het pand een luid “ACHTUNG, IMMER GERADE HAUS!!” onder het genot van een
ijskoude Jägermeister. Dit is vaak het begin van een (on)vergetelijke
avond waarbij wij als huis tot in de late uurtjes doorgaan. Het moge
duidelijk zijn.

Voor het beste haus, kom naar Das Haus!

Huize Zeeteef

Wij zijn de bewoners van Huize Zeeteef, een huis dat aan het prachtige Binnenveld staat. We wonen hier met vijf leden en zijn een gemengd huis.

We eten regelmatig samen, maar dat is natuurlijk geen verplichting. Ook zijn we gek op filmavonden en hebben we onlangs in een huisweekend prachtige vissen op de muren geschilderd. Iedereen kan rustig zijn eigen gangetje gaan, maar er liggen altijd genoeg spetterende huisavonden voor
de boeg!

Houd ‘m nat!

Huize Doornroosje

Hola! Huize Doornoosje is een verenigingshuis midden in het centrum van Wageningen waar we wonen met vier meiden. In ons paleisje is er altijd wel iemand in voor een borrelplank met wijn, spelletje of een ritje naar de KFC of de Mac in Veenendaal. Ook al wonen we in Nederland, toch houden we de Mexicaanse sferen erin op Huize Doornroosje. Met nacho’s, sombrero’s en onze spaanstalige huisnamen is het hier elke dag weer een fiësta!

Liefs,

de chicas van Huize Doornroosje.

Huize Grafzicht

Kruipend naar huis, wie wil dat nou niet? Eén van de voordelen van naast SSR-W wonen! Met tien mensen is er altijd wel iemand op SSR-W of thuis op Huize Grafzicht! We zijn een mix van mannen en vrouwen uit verschillende studiejaren, disputen en studies.

We hebben vele huistradities, zo hebben we elk jaar een huisdiner om het nieuwe jaar te vieren en een klusweekend om het huis en de tuin op te knappen. Daarnaast zijn we afgelopen mei op huisweekend naar Friesland geweest met alle huisgenoten en een aantal oud huisgenoten. In stijl van ons huisthema jagen wij daarnaast jaarlijks de andere verenigingshuizen de stuipen op het lijf tijdens Halloween.

Tijdens de AID zijn we natuurlijk ook op SSR-W te vinden, je kunt ons herkennen aan onze zwart-oranje huisdassen en een glas Cointreau.

Proost!

Huize Grafzicht

’t Reservaat

Waar is mama? Huis! Zoals Moeder Natuur onze aarde vasthoudt in haar warme omhelzing, zo houdt ons huis haar bewoners ook warm en veilig. Iedere bewoner wordt gekenmerkt door een bepaald dier, dat hun meest ware aard representeert. Wij houden als huis ontzettend veel van ongepland lange huisavonden, waarbij onze beamer vaak een grote rol speelt. Potjes Mario Kart, filmavonden en Chateâu Meiland zijn dan ook regelmatig in onze woonkamer te vinden.

De woonkamer is bijna altijd een drukke boel van huisgenoten en aanhang, wat ervoor zorgt dat er altijd mensen over de vloer zijn en er veel te beleven valt.

Wij zijn het jongste huis van de vereniging, met twee verschillende dies data. De dag dat wij voor het eerst met elkaar door de deur stapte op 1 december, waar wij onze verjaardag vieren, en onze officieel wording als verenigingshuis op 1 april, waar wij een week vol activiteiten plannen.

Waar is mama?

Huis!

Geen verplichtingen, wel dé mogelijkheden

Een dispuut is een leuke aanvulling op je tijd bij SSR, maar het is niet verplicht om lid te worden van een dispuut. Je kunt ook actief worden zonder dispuut, bijvoorbeeld in commissies. 

Dé plek om van jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken!