Over SSR-Wageningen

Een van de grootste studentenverenigingen van Wageningen

Studentenvereniging SSR-W, opgericht in 1931, is een van de grootste studentengezelligheidsverenigingen van Wageningen en is dé plek om van jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken. SSR-W kent veel tradities, waaronder jaarclubs, disputen, kroegmores en heeft zusterverenigingen verspreid door heel Nederland. Daarnaast staat gelijkwaardigheid bij SSR-W centraal, zodat jij een perfecte start in Wageningen maakt!

Onze kernwaarden
  • Toegankelijk voor iedereen

  • Ontspannen sfeer

  • Betrokkenheid

  • Gelijkwaardigheid

Dezelfde rechten & plichten voor iedereen!

Als eerstejaars lid heb je dezelfde rechten en plichten als ieder ander lid, want SSR-W kent geen jaarhiërarchie. Hierdoor kom je snel in contact met mensen uit verschillende jaren en andere studies. Door het open karakter van SSR-W krijgen leden alle mogelijkheden om zich te ontwikkelen en om hun eigen ideeën uit te voeren zonder dat hier veel verplichtingen aan verbonden zijn.

Sociëteit Sela

Het verenigingsgebouw, de sociëteit, heet Sela; een vrijstaand pand tegen de Wageningse berg op, waar de vereniging al sinds 1973 gevestigd is. De sociëteit biedt ruimte voor de gaafste feesten, onvergetelijke borrels en spraakmakende activiteiten. Bijna iedere week kun je hier dansen tot je er bij neervalt! In de zomermaanden genieten leden van de grootste studententuin van Benelux achter de sociëteit, mét een heuse tuinbar. Van maandag tot en met donderdag ben je als lid welkom om mee te eten in onze mensa, om vervolgens een fantastische avond tegemoet te gaan!

Maak gebruik van alle voorzieningen!

Als lid mag je overal gebruik van maken!

Veel commissies bestaan voor een groot deel uit eerstejaars!

Omdat we graag onze visie jong en vernieuwend willen houden! Commissies zijn de groeperingen die bijvoorbeeld je drankje inschenken, je maaltijd koken of te gekke feesten of reizen organiseren.

Dé plek om van jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken!