Genootschappen

Eigen thema, eigen smaak, alle mogelijkheden.

Ook genootschappen kunnen, net als disputen, uit leden van verschillende aankomstjaren bestaan. Ze hebben gemeenschappelijke interesses, zoals het spelen van muziek, het beoefenen van een sport, of het schrijven (en spelen!) van toneelstukken. Op SSR-W is alles mogelijk!

Verenigingsband Bios

BIOS is dé coverband van SSR-W, opgericht in 2007. Jaar in jaar uit zijn er bandleden die vertrekken en bandleden die aansluiten bij het gezelschap omdat we natuurlijk een studentenband zijn. Doordat er steeds een geleidelijk wisseling van bandleden is blijft het een constant prachtige, ervaren band. We spelen dans-& meezingbare covers van Toto tot aan Bruno Mars en geven regelmatig optredens door heel het land! Ben je muzikaal en zou je dit talent graag benutten bij SSR-W? kom dan langs en laat zien wat je kunt! Of kom gewoon kijken om te zien hoe een bandrepetitie eraan toe gaat.
Fuck Yeah!

Voetbalteam FC Sela

FC Sela is het verenigingsvoetbalteam, waarin leden kunnen voetballen zonder dat voetbalervaring vereist is. Desondanks heeft FC Sela al vaker in finales gestaan. Naast voetballen op een leuk niveau is FC Sela ook een gezelligheidsteam. Zo is het traditie dat debutanten een kratje meenemen zodat ook de derde helft een succes is.

Toneelgenootschap Prique

Prique is het toneelgenootschap van SSR-W. Eens per jaar maken we onze eigen voorstelling en voeren dit op voor alle leden van de vereniging. We doen alles zelf, het script schrijven, de decors en requisiten maken. Het stuk zit ieder jaar weer vol slechte grappen, een echt studentikoos verhaal, en natuurlijk een onvergetelijk eindlied. Hiermee vermaken we iedere keer de leden weer. Buiten het toneelspelen om is prique natuurlijk ook een hele gave groep mensen, die samen op priquend gaan of gezellig samen borrelen. Dus denk jij dat je onontdekt toneeltalent hebt? Of kan je het al mega goed? Stuur dan een mailtje en kom een keer mee repeteren.

PRIIIQUE

Athletico Sela

Het genootschap Athletico Sela is een diverse groep bestaande uit leden  van verschillende jaren. Ons overkoepelende thema is sport en sportiviteit, al gebruiken we dit meer als medium tot gezelligheid dan als doel an sich. Een paar keer per jaar organiseren we sportieve activiteiten op de kroeg. Hierbij nemen we sport vaak in een wat ruime zin en zorgen we er altijd voor dat het met bier te combineren is. Zo zijn de afgelopen jaren sportsbaravonden, campingspellen en ganzenbrassen (een actieve en studentikoze versie van ganzenbord) door Athletico georganiseerd.  In de loop der jaren is echter het genootschapselement en de bond tussen de leden belangrijker geworden dan het organiseren van activiteiten. Dit heeft in ons nog relatief korte bestaan talloze tradities doen ontspringen waarvan de midwinterbbq, die in de koudste nacht van het jaar gehouden wordt, de meest markante is. Al mag de meer dan een halve meter grote voorzittershamer met adidas-strepen er natuurlijk ook wezen. Nagenoeg elke dinsdag zijn wij op de kroeg te vinden voor onze vergadering, maar vooral ook de afterborrel. Want ja, van al dat sporten krijg je wel dorst.
Bier halen is ook lopen!

Speciaalbiergenootschap Bieresal

H.M.G.G.B.B.S.G.H.G. Bieresal

Dit jonge genootschap aspireert alle leden te verrijken in hun kennis over het genot van bijzondere bierbrouwsels. Ons genootschap bestaat uit leden van verschillende jaarlagen die allemaal van de meest bijzondere speciaalbieren houden. Twee keer per maand komen we bij elkaar om nieuwe speciaalbieren te proeven en nieuwe activiteiten  voor speciaalbier avonden te bedenken die we eens per maand organiseren. Tijdens deze speciaalbieravonden zijn alle leden van harte welkom om deel te nemen aan verschillende activiteiten waarbij het proeven van nieuwe speciaalbieren centraal staat. De grootte van deze activiteiten variëren van een rustige speciaalbierproeverij in een bescheiden gezelschap tot een gaaf speciaalbierfeest in een volle kroegzaal. Binnen ons genootschap krijg je dus alle ruimte op je eigen tempo de wereld van het speciaalbier te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen zoals planning en organisatie. Wil jij meer te weten komen over ons genootschap, kom dan vooral eens naar een speciaalbieravond en spreek ons aan!

Dé Cobaldi, In Fundamentum!

 

Geen verplichtingen, wel dé mogelijkheden

Ben jij nog op zoek naar een mooi plekje om te wonen in Wageningen? Word lid van SSR-W en kom wonen in een van onze verenigingshuizen!

Dé plek om van jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken!